Carnaval in Coronatijd

Beste Tuute en Tuutinne,

Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar. Vrij snel na de carnaval ging het land (deels) op slot en waren vele activiteiten niet meer mogelijk op de normale manier. Op dat moment had echter nog niemand verwacht dat we er nu, kort voor de carnaval van 2021, nog steeds zo middenin zouden zitten. Helaas is dit wel de realiteit en kan het komende carnavalsseizoen niet gevierd worden zoals we dat graag zouden willen. Dit betekent onder andere dat er dit jaar, in overleg met de gemeente en collega-verenigingen, geen nieuwe prinsen en boerenbruidsparen uit zullen komen. Ook zullen de huidige kartrekkers prins Jop en prinses Kim, jeugdprins Niek en prinses Lieke en de boerenbruidsparen Krijn en Antje en Kees en Lis, niet aftreden. Deels omdat we hen in deze tijd niet het afscheid kunnen geven wat ze verdienen, en tevens hopen we dat er later in het seizoen wel weer activiteiten mogelijk zijn waarbij zij dan weer acte de présence kunnen geven.

Verder hebben we, als Stichting Jeugdcarnaval Hegelsom en C.V. D’n Tuutekop, helaas moeten besluiten om alle geplande activiteiten vóór en tijdens de carnaval af te gelasten. Uiteraard houden we de situatie nauwlettend in de gaten en kan het zijn dat we toch nog een (alternatieve) activiteit op poten zetten, mochten de maatregelen dat op dat moment toelaten. Houd voor het laatste nieuws hierover het Haegelsums Bledje en de Facebook-pagina’s in de gaten.

Voor nu wensen wij iedereen een goed en gezond 2021 toe, en wij hopen jullie allemaal weer te mogen begroeten bij onze activiteiten wanneer dit weer kan.

Bestuur Jeugdcarnaval Hegelsom en C.V. D’n Tuutekop